Päivärahat 2020, lataa ilmainen matkalaskupohja!

Paivarahat 2020 – lataa ilmainen matkalaskupohja

Mitä tarkoittaa päiväraha ja milloin olet siihen oikeutettu? Mikä on päivärahan suuruus vuonna 2020? Entä miten työmatkapäivät pitää dokumentoida, jotta työntanaja voi maksaa päivärahan? Blogistamme selviää kaikki, mitä sinun tulee tietää päivärahoista:

Kotimaan päivärahat vuodelle 2020

Jos työmatkasi kohde on yli 15 kilometrin päässä työpaikastasi tai kodistasi, työnantajasi voi maksaa sinulle päivärahaa. Se on tarkoitettu korvaamaan työmatkasta aiheutuva elinkustannusten lisäys – esimerkiksi ruokailu työmatkan aikana. Tämä on sinulle täysin verovapaata tuloa. Päivärahan määrä riippuu työmatkasi kestosta – työmatkasi alkaa siitä, kun lähdet työpaikaltasi tai kotoasi ja katsotaan päättyneeksi, kun olet palannut sinne takaisin.

Tänä vuonna verottaja ei nostanut kilometrikorvauksesta maksettavaa korvausta, mutta korotti osa- ja kokopäivärahojen korvauksia. Myös ulkomaan päivärahojen korvausmäärät ovat kasvaneet viime vuodesta.

  • 6–10 h työmatka -> osapäiväraha 20 € (vrt. edellisvuonna 19 €)
  • yli 10 h työmatka -> kokopäiväraha 43 € (vrt. edellisvuonna 42 €)
  • yli 24 h työmatka + vähintään 2 h seuraavan vuorokauden puolella -> kokopäiväraha 43 € + osapäiväraha 20 €
  • yli 24 h työmatka + vähintään 6 h seuraavan vuorokauden puolella -> 2 x kokopäiväraha 43 €

Huom.! Päivärahan suuruuteen vaikuttavat myös saamasi ilmaiset ateriat:

  • Jos olet työmatkalla 6–10 h, mikä oikeuttaa osapäivärahaan, ja lisäksi saat yhden ilmaisen aterian -> päivärahan enimmäismäärä onkin vain puolet päivärahan määrästä (10 €)
  • Jos olet työmatkalla yli 10 h, mikä oikeuttaa kokopäivärahaan, ja lisäksi saat kaksi ilmaista ateriaa -> päivärahan enimmäismäärä on jälleen vain puolet päivärahan määrästä (21,50 €)

Ulkomaan päivärahat

Ulkomaan päivärahat lasketaan vuorokausittain, eli sinulle maksetaan päiväraha jokaisesta täydestä vuorokaudesta (24 tuntia), jonka olet ollut matkalla. Päivärahan suuruus vaihtelee hieman maasta riippuen sen mukaan, missä maassa kyseinen matkavuorokausi päättyy.

Matkavuorokauden päättyessä lentokoneessa tai laivassa, päiväraha valitaan sen mukaan, mistä kyseinen kulkuneuvo on viimeksi lähtenyt. Jos se on lähtenyt Suomesta, päiväraha määräytyy sen maan mukaan, minne lentokone tai laiva matkavuorokauden päättyessä saapuu. Verohallinnon nettisivuilta pääset katsomaan paljonko päivärahat ovat eri maissa ja sieltä löydät muutenkin lisätietoa ulkomaan päivärahoihin liittyen.

Matkalasku

 Työnantaja maksaa sinulle päivärahaa, kun olet ensin tehnyt matkalaskun asiaan liittyen. Lataa ilmainen matkalaskupohja, johon sinun tarvitsee vain täyttää omat tietosi. Taulukkoon on syötetty valmiit kaavat sekä päivärahojen suuruudet, jotka laskevat automaattisesti päivärahasi yhteen.

Lataa tästä ilmainen matkalaskupohja!

Käsittelemme tietojasi aina huolellisesti. Voit perua uutiskirjeen halutessasi koska tahansa. Lisätietoja tietosuojastamme.
Tutustu myös tietoiskuumme: Kilometrikorvaukset 2020!

Jäikö kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!