Mikä on virtuaaliassistentti?

virtuaaliassistentti, kokousjärjestelyt, matkajärjestelyt, myyntilaskut, kuitit, toimistotyön ulkoistaminen, tiedonhaku, pienhankinnat

Mikä on virtuaaliassistentti? Mitä virtuaaliassistentti oikein tekee?

Itse asiassa virtuaaliassistentti ei poikkea tavallisesta toimisto- tai osastosihteeristä juuri mitenkään – ainoa ero on, että virtuaaliassistentti tekee työnsä useimmiten etätyönä – omalta toimistolta käsin.

Virtuaaliassistentti ei myöskään ole asiakasyrityksen palveluksessa, vaan tekee työtä toimeksiantona sovittujen tehtävien ja tuntien mukaisesti.

Mitä palveluita virtuaaliassistentti tarjoaa?

Virtuaaliassistentille voi ulkoistaa tehtäväksi vaikka kuittien selvitykset ja luottokortti-tilityksien laatimisen, myyntilaskujen tekemisen ja lähettämisen sekä yhteydet kirjanpitoon. Virtuaaliassistentti voi myös hoitaa asiakaspalvelua asiakkaan puolesta, vastata meileihin, puheluihin ja tiedusteluihin. Myös aikaa vievät ja joskus jopa kärsivällisyyttä vaativat rutiinit kuten arkistoinnin, mapituksen, rekisterien ylläpidon ja toimistokaappien siivouksen voi hyvin siirtää virtuaaliassistentin tehtäväksi.

Virtuaaliassistentti voi myös tehdä puolestasi internet-hakuja tai muita tiedonhakuja, analyysejä ja tiedusteluja. Lisäksi virtuaaliassistentti voi toimia henkilökohtaisena sihteerinä ylläpitäen kalenteriasi, muistuttamassa sinua tärkeistä tapahtumista ja tehtävistä tai ostaa puolestasi joululahjat läheisillesi, asiakkaillesi tai työntekijöillesi. Käytännössä virtuaaliassistentti toimii oikeana kätenäsi ja tekee mitä vain, mikä auttaa sinua keskittymään tärkeämpiin asioihin!

Tiivistetysti

Virtuaaliassistentti on siis se sama tuttu osastosihteeri, Toimisto-Pirkko, jollainen jokaisella yrityksellä oli aiemmin omasta takaa. Nykyään samainen Toimisto-Pirkko tekeekin useammalle yritykselle samoja hallinnon tehtäviä ulkoistettuna palveluna.

Tehtävät ovat samat – tyyli on uusi! Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa sinua!