Yrittäjä – näin järjestät onnistuneet työpaikan pikkujoulut

Yrittäjä – näin järjestät onnistuneet työpaikan pikkujoulut

Pikkujoulukausi lähestyy ja on aika juhlistaa tätä kuluvaa vuotta mahtavan työporukan kanssa! He ovat ansainneet olla hetken korkkarit jalassa ja paljettimekot päällä sekä loppuillasta ehkä kravatit otsalla – puhumattakaan seuraavan työpäivän supinasta ja fiilistelystä.

Juhlien järjestäminen vie yllättävän paljon aikaa, sillä mieleenpainuvan ja onnistuneen koko talon juhlan luominen ei ole itsestäänselvyys. Onnistunutta iltaa ylistetään pitkään, mutta floppikemuista puhutaan vielä pitempään. Näiden vinkkien avulla järjestät unohtumattomat työpaikan pikkujoulut:

1. Esivalmistelu

Suunnittele juhlat siten, että se jollakin tapaa kuvaa yritystä. Kysele työntekijöiden mielenkiinnon kohteita ja muutenkin fiiliksiä ja toiveita tulevista juhlista. Parhaiden juhlien valmistelu aloitetaan ajoissa ja mahdollisimman moni pääsee vaikuttamaan juhlan sisältöön.

2. Kutsu

Valmistele mieleenpainuva ja houkutteleva kutsu. Printattu kutsu jättää positiivisen muistijäljen ja antaa juhlille lisäarvoa. Jos printtikutsu ei ole teille sopiva, sähköpostikutsuunkin voi lisätä hauskaa teemaan sopivaa grafiikkaa. Seuraa ilmoittautumisia ja lähetä tarvittaessa muistutukset.

3. Teema

Onko pikkujouluissa jokin tietty teema? Pitääkö juhliin hankkia teemaan sopivaa rekvisiittaa? Käy läpi edellisten vuosien teemoja, mutta pyri olemaan luova äläkä suotta kangistu kaavoihin. Oletko ollut mukana hauskoissa ja mieleenpainuvissa juhlissa, joista voisi saada uusia ideoita?

4. Sijainti

Missä pikkujoulut pidetään – toimistolla vai jossain muualla? Jos kyseessä on jälkimmäinen, juhlapaikat on hyvä kilpailuttaa. Pitääkö juhlatila koristella itse vai hoituuko se tilan puolesta? Muista myös tarvittaessa järjestää kuljetukset juhlapaikkaan ja sieltä pois.

5. Tarjoilu

Mitä tarjoillaan ruoaksi ja juomaksi? Kilpailuta catering-palvelut sekä kerää valmiiksi listaa työntekijöiden allergioista ja erityisruokavalioista. Jos käytössä on vuokratila, selvitä, saako tilaan viedä omia juomia ja ruokia vai onko tilassa oma ravintolapalvelu.

6. Musiikki ja ohjelma

Vastaako musiikista bändi vai DJ? Minkälaista ohjelmaa järjestetään? Halutaanko osallistavaa ohjelmaa vai istutaanko pöytiin seuraamaan ohjelmanumeroa? Mieti luovasti ja yhdistele sopivia kokonaisuuksia oman budjetin rajoissa. Esimerkiksi hyvällä taikurilla tai juopoksi tarjoilijaksi soluttautuneella näyttelijällä saa helposti hauskaa ohjelmaa juhliin.
Mieti myös, olisiko juhlissa syytä olla valokuvaaja mukana vai annetaanko tehtävä jonkun työntekijän hoidettavaksi.

7. Loppusiivous

Kaikki loppuu aikanaan ja viimeinen sammuttaa valot! Jos omalla porukalla juhlapaikan siivous ei onnistu, kannattaa tähän hankkia apua ulkopuolelta. Vuokratiloissa siivous on mietitty valmiiksi, mutta omissa tiloissa kannattaa siivous jättää ammattilaiselle. Näin isäntäväkikin voi kerätä rauhassa voimia juhlien jälkeen ja paikat ovat kunnossa seuraavaksi työpäiväksi.
Lue myös: Henkilökunnan joululahjat ja muut muistamiset verotuksessa – mitä täytyy tietää?

Ei ole väärin pyytää apua juhlien järjestämisen kanssa – varsinkaan silloin, jos tekemistä on muutenkin liikaa eikä juhlien suunnittelu ole sinulle ominaista.

Ota yhteyttä ja anna meidän virtuaaliassareiden laittaa unohtumattomat pikkujoulubileet pystyyn!