Päivärahat 2019, lataa ilmainen matkalaskupohja!

Päivärahat 2019, lataa ilmainen matkalaskupohja!

Klikkaa tästä lukemaan uusi ”Päivärahat 2020” -artikkeli! Voit myös ladata alhaalta tämän vuoden matkalaskupohjan.

Kotimaan päivärahat

Jos työmatkasi kohde on yli 15 kilometrin päässä työpaikastasi tai kodistasi, työnantajasi voi maksaa sinulle päivärahaa. Tämä on sinulle täysin verovapaata tuloa. Päivärahan määrä riippuu työmatkasi kestosta; työmatkasi alkaa siitä, kun lähdet työpaikaltasi / kotoasi ja matka päättyy, kun palaat sinne takaisin.

  • 6–10h työmatka -> osapäiväraha 19 €
  • yli 10h työmatka -> kokopäiväraha 42 €
  • yli 24h työmatka + vähintään 2h seuraavan vuorokauden puolella -> kokopäiväraha 42 € + osapäiväraha 19 €
  • yli 24h työmatka + vähintään 6h seuraavan vuorokauden puolella -> 2 x kokopäiväraha 42 €

Päivärahat saattavat muuttua aina vuodenvaihteessa; nyt ne ovat samat vuosina 2018 ja 2019.

Huom! Päivärahan suuruuteen vaikuttavat myös saamasi ilmaiset ateriat!

  • Jos olet työmatkalla 6–10h, mikä oikeuttaa osapäivärahaan, ja lisäksi saat yhden ilmaisen aterian -> päivärahan enimmäismäärä onkin vain puolet päivärahan määrästä (9,50 €)
  • Jos olet työmatkalla yli 10h, mikä oikeuttaa kokopäivärahaan, ja lisäksi saat kaksi ilmaista ateriaa -> päivärahan enimmäismäärä on jälleen vain puolet päivärahan määrästä (21 €)

Ulkomaan päivärahat

Ulkomaan päivärahat lasketaan vuorokausittain, eli sinulle maksetaan päiväraha jokaisesta täydestä vuorokaudesta (24 tuntia), jonka olet ollut matkalla. Päivärahan suuruus vaihtelee hieman maasta riippuen; tämä valitaan sen mukaan, missä maassa kyseinen matkavuorokausi päättyy.

Matkavuorokauden päättyessä lentokoneessa tai laivassa, päiväraha valitaan sen mukaan, mistä kyseinen kulkuneuvo on viimeksi lähtenyt. Jos se on lähtenyt Suomesta, päiväraha määräytyy sen maan mukaan, minne lentokone tai laiva matkavuorokauden päättyessä saapuu. Verohallinnon nettisivuilta pääset katsomaan paljonko päivärahat ovat eri maissa ja sieltä löydät muutenkin lisätietoa ulkomaan päivärahoihin liittyen.

Matkalasku

 Työnantaja maksaa sinulle päivärahaa, kun olet ensin tehnyt matkalaskun asiaan liittyen. Lataa vuodelle 2020 päivitetty ilmainen matkalaskupohja, johon sinun tarvitsee vain täyttää omat tietosi. Taulukkoon on syötetty valmiit kaavat sekä päivärahojen suuruudet, jotka laskevat automaattisesti päivärahasi yhteen.

 

Lataa tästä ilmainen matkalaskupohja!

Käsittelemme tietojasi aina huolellisesti. Voit perua uutiskirjeen halutessasi koska tahansa. Lisätietoja tietosuojastamme.

 

Jos teit työmatkasi omalla autollasi, työnantajasi voi maksaa sinulle myös verovapaata kilometrikorvausta. Niihin liittyvät tiedot voit kirjata samalle matkalaskulle päivärahojen kanssa. Tutustu myös tietoiskuumme: Kilometrikorvaukset 2019!

Jäikö kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!