Kurkistus Virtuaaliassarin arkeen

Mitä kaikkea yksi pääkaupunkiseudun tehopakkauksistamme ehtii tekemään yhden päivän aikana? Miltä Virtuaaliassarin normaali työpäivä oikein näyttää? Vastaukset näihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin selviävät tässä blogipostauksessa, kun Laura Knych, Loistava Konttoristi, raottaa verhoa hänen arkipäiväänsä Virtuaaliassarina

Parisen kuukautta talossa olleen Lauran työpäivä starttaa aamukahdeksan kiepukoilla, jolloin tarkistetaan sekä oma että asiakkaiden sähköpostiruljanssi läpi ja jäsennellään edessä siintävät työhommat kuntoon. Aikataulutetut työt, kuten ostolaskujen tarkistaminen ja sähköposteihin vastailu, hoituvat ennen yhteistä rupatteluntäyteistä lounastaukoa.

Ruokailulta sorvin ääreen palaavaa Lauraa odottelee aamuista suuremmat kokonaisuudet, joihin lukeutuvat muun muassa Excelin pyörittely, uutiskirjeet ja tiedonhaku. Koska nälkä kasvaa töitä tehdessä, on kello kahdelta välipalan aika. Espoon toimistolta löytyykin mistä valita – kaapit notkuvat smoothieita, hedelmiä, makuvesiä ja pähkinöitä. Täydellä vatsalla jaksaakin paiskia töitä jälleen, kunnes kello neljän meilitsekkien jälkeen on aika suunnata kohti omaa kotikoloa.

Päivittäisten nakkien lisäksi Laura tykittää joka viikko läjäpäin laskuja menemään, käsittelee tarjouksia ja pitää yhteyttä asiakkaisiin. Kuukausitasolla Laura taasen tarkistaa palkkoja ja lomapäiviä, lähettää verokortteja eteenpäin, tilaa lounas- ja etuseteleitä, rustailee uutiskirjeitä, niputtaa kuitteja kasaan ja valmistelee sekä lähettää sopimuksia asianomaisille.
Laura on ehtinyt parin ensimmäisen kuukautensa aikana myös auttamaan Virtuaaliassarin sivujen päivittämisessä, ja hän onkin toimari-Sannan sanojen mukaan uusi “tietonikkari-excel-webbisivuvastaava”. Ei yhtään hullumpi titteli! 

Laura on myös toiminut joulupukin pikku apurina lahjojen ostamisessa, paketoimisessa ja lähettämisessä, sekä ollut tapahtumien järjestämisessä apuna, tehnyt kyselyitä, ylläpitänyt toimiston yleisilmettä, kontaktoinut viranomaistahoja, toiminut työkaverin tuuraajana, seurannut ja raportoinut markkinoinnin muutoksia, hoitanut asiakashakuja sekä puhelinliittymiä, printtaillut postituslappuja ja antanut loistavia matkavinkkejä. Huh ja wau! 

Henkilökohtaisten hommien lisäksi toimistolla paiskitaan töitä myös koko poppoon voimin. Alkuviikosta pidetään toimiston yleisiä kokoontumisajoja, joihin kuuluu esimerkiksi assareiden kahvituokio, jossa käydään viikon polttavat kysymykset läpi, sekä erikseen Mestarikonttoristin (joka tunnetaan myös nimellä tiimiesihenkilö) kanssa pidettävä tsemppipalaveri, jonka aikana mietitään yhdessä assarin tavoitteet, huolet, murheet ja onnistumiset läpi.

Välillä pidetään asiakaspalavereja, jotka vaihtelevat aina viikoittaisista tsekkipalsuista uuden asiakkaan kanssa virtuaaliassarin perehdytykseen, ja Laura nappasikin jo koppia ensimmäisestä omasta perehdytyspalaverista vuoden 2021 lopussa. 

Yksi asia, jonka Laura haluaa nostaa erikseen esiin, on kollegoiden välinen vuorovaikutus. Työkavereiden kanssa tulee rupateltua pitkin päivää toimistolla, ja aina voi luottaa siihen, että apua, vinkkejä ja tukea saa aina pyydettäessä. Lauran omin sanoin; “Hihkaisee vaan, niin heti joku on auttamassa. Hommat hoituu tosi ammattitaitoisesti ja hyvällä groovilla. Toimistolla on tosi hyvä flow, ihan jees musiikki ja super hauskaa, nauretaan päivittäin vedet silmissä!“

Tekemistä siis riittää! Mutta mikäs siinä töitä tehdessä, kun monipuoliset tehtävät pitävät mielen virkeänä ja päivät toimistolla sujuvat naurun ja hyvän fiiliksen siivittäminä.

Mahtavaa, että olet osa Virtuaaliassarin letkeää laumaa, Laura!