5 + 1 vinkkiä yrittäjän kesälomailuun

Työntekijät laskevat tunteja kesälomiinsa, toimisto kylpee auringonvalossa ja ulkoa kuuluu iloisten sandaaleissaan läpsyttelevien ihmisten puheensorina. Kesä ja varsinkin loma ovat ihmisen parasta aikaa, mutta miten on yrittäjän kesälaitumille kirmaamisen laita? Teimme lyhyen muistilistan yrittäjälle, joka suunnittelee lomamoodiin vaihtamista!

1. Ennakoi ja suunnitele lomasi kunnolla 

Ensinnäkin, kirjaa lomasi ajoissa ylös kalenteriin ja pidä siitä myös kiinni. Kun mainitset tulevasta lomasta perheelle tai kumppanille, on siitä vaikeampi luistaa. Se, että tuumit pitäväsi vähän lyhyemmän perjantain heinäkuussa, ei riitä. Kukaan ei tule pakottamaan sinua lomalle, tee se siis itse. 

Huolehdi ennen lomaa kaikista käytännön asioista jotta voit sitten vapaalla oikeasti ottaa rennosti. Pidä huolta että laskut, palkat ja verot maksetaan ajallaan ja pidä kirjaa siitä, mitä laskuja tai muita tärkeitä lappuja luukusta tipahtelee poissa ollessasi, jotta voit delegoida näiden hoitamisen oikealle henkilölle. Katso, että yrityksen kassassa on riittävästi varoja loma-ajan maksujen hoitamiseen. Muista myös kirjata ylös keskeneräiset tai tekemättä jääneet hommat, jotta tiedät mistä aloitella palatessasi takaisin toimistolle. 

2. Pilko loma pienempiin osiin tai pidä minilomia

Mikäli kuukauden mittainen irtiotto konttorilta on liikaa, pidä lomat pienemmissä osissa. Jo pelkkä pidennetty viikonloppu tekee ihmeitä hyvinvoinnille! Vaihtoehtoisesti, pidä vapaata kovimman lomasesongin ulkopuolella – tällöin mökit, matkakohteet ja muut viihdykkeet ovat paitsi halvempia, myös rauhallisempia.

Kesäisin kun muukin Suomen kansa lomailee, voi viettää myös hieman hitaampia aamuja. Pyhitä hyvällä omatunnolla muutamat aurinkoiset päivät leppoisille aamupaloille tai aamu-uinneille, ja painele toimistolle vasta puoliltapäivin. 

3. Delegoi ja pyydä apua

Tyrkkää jollekin toiselle ne työt, joita et ehdi ennen lomaasi tekemään. Älä jää vatvomaan niitä lomasi ajaksi – tai pahimmassa tapauksessa istu koneen ääressä yömyöhään. Delegoi hommat joko tehtävään palkatulle kesätyöntekijälle, tai perehdytä alaisesi ajoissa tehtäviin. Jos nopea, taitava ja ammattitaitoinen Kesälomittaja kiinnostaa, kannattaa meihin Virtuaaliassareihin ottaa yhteyttä. Me otamme yrityksesi toimistorutiinit haltuun loma-ajaksi – tai vaikkapa ympäri vuoden. Tämä palvelu auttaa yrittäjää keskittymään olennaiseen ja pitämään hyvin ansaitun kesäloman!

4. Kerro tutuille ja tuntemattomille että olet lomalla

Muista laittaa sähköpostiin, toimiston jääkaapin oveen, verkkosivuille sekä someen ilmoitus lomailustasi! Ilmoita asiakkaille ajoissa poissaolostasi, jotta he ovat tietoisia asiasta ja saatte yhdessä hommat kasaan ennen hyvin ansaittua katoamistemppuasi. On ärsyttävää yrittää tavoitella ihmistä, joka on haihtunut savuna ilmaan, varsinkin jos on kiireellistä asiaa.

Laita ilmoitukset pois meilistä sekä muista kanavista, joita pitkin työasiat yrittävät hiipiä auringonvoiteesta lähmäiselle ihollesi. Jos sinun on pakko seurata työasioita, päätä etukäteen tietty aika ja päivä jolloin teet sen. 

5. Kevyesti takaisin konttorille 

Muista, että kukaan ei oleta sinun vetävän sata lasissa heti ensimmäisenä aamuna loman jälkeen. Ota rohkeasti kevyt startti uudelle kaudelle! Pyhitä ensimmäinen päivä vaikkapa meilien selailulle ja yleiselle kuulumisten vaihtamiselle. Työt eivät tekemällä lopu, mutta sinulta saattaa kyllä loppua virta, jos yrität kuroa kaikki hommat kiinni heti ensimmäisenä työpäivänä. 

Jos teet normaalisi töitä arkisin, yritä ajoittaa konttorille takaisin konttaaminen esimerkiksi keskiviikolle, jolloin edessä häämöttävä viikonloppu pehmentää lomalta paluuta. 

6. Nauti lomasta

Kaikista tärkeintä on tietenkin että SINÄ NAUTIT LOMASTASI! Oli tiedossa pitkä viikonloppu tai kuukauden löhöloma, ota siitä kaikki irti. Kehosi ja mielesi kaipaavat lepoa, joten lataa akut kunnolla, huolehdi itsestäsi ja laita reilusti aikaa virkistäytymiseen. Käytä lomasi oikeisiin asioihin ja tee juuri niitä juttuja, joista olet haaveillut tai joita et ole ehtinyt kiireisen vuoden aikana toteuttamaan. Kun sinä voit hyvin, on yrityksen pyörittäminen huomattavasti helpompaa. Loma laskee stressitasoja, parantaa tuottavuutta ja tekee höpöä sekä fyysisesti että henkisesti.

Tämä blogipostaus pähkinänkuoressa yrittäjä, painele lomalle!

Mikäli kaipaat ripeää lomatuuraajaa, ota meihin yhteyttä. Me Virtuaaliassarit olemme rutinoituneita Kesälomittajia – vain parin tunnin perehdytyksellä otamme yrityksesi toimistohommat haltuumme ja pidämme rattaat ruksuttelemassa sinun lomaillessasi!