Hyödynnä hybridityö: poimi rusinat pullasta sekä toimistolla että kotona!

Toimistotyöntekijä työpöydän ääressä. Pöydällä on kannettava tietokone, papereita ja kahvimuki.

Pari edellistä vuotta ovat tuoneet kertaheitolla arkeemme uuden sanan ja tavan työskennellä. Hybridityössä – tai monipaikkaisessa työssä – yhdistellään toimistotyötä, etätyötä ja niiden yhdistelmänä syntyviä, yhä monimuotoisempia tapoja olla töissä.

Kokosimme kolme vinkkiä sinulle, joka punnitset hybridityön plussia ja miinuksia. Mikäli työllistät yrityksessäsi muitakin työntekijöitä, kannattaa vinkit poimia koko tiimille!

1. Kotona keskitytään, konttorilla kikatellaan!

Hybridityössä onnistuu, kun poimii rohkeasti rusinat pullasta kummassakin työskentelypaikassa! Kotona tehtäviin etäpäiviin kannattaa suunnitella itsenäistä työskentelyä vaativia tehtäviä. Sovi tiimisi kanssa, milloin olet etäpäivän aikana tavoitettavissa ja minkä ajan tarvitset keskittyneelle työskentelylle.

Toimistopäivinä taas hyödynnetään täysillä tiimin tuki! Oman tiimin kanssa kannattaa esimerkiksi sopia yhteiset toimistopäivät, jolloin kohdataan, vaihdetaan kuulumiset kahvien äärellä ja pähkäillään yhdessä vaikeimpia pulmia. Näihin päiviin kannattaa aikatauluttaa palavereja, suunnittelua, palautteen antoa ja brainstormausta – sekä hieman myös yhteistä vapaa-aikaa!

2. Kahta en vaihda: ergonomia ja lounastauot

Sekä toimistolla että kotona on tärkeää huolehtia omasta itsestään! Toimistoilta löytyy pääsääntöisesti hyvät, ergonomialtaan oikein suunnitellut työskentelypisteet, mutta sellainen kannattaa viimeistään nyt rakentaa myös kotiin. Etätyöpisteelle on tärkeä saada myös rauhaa ja hiljaisuutta. Pienissä neliöissä tämä onnistuu helposti esimerkiksi vastamelukuulokkeiden avulla!

Kotona on helppo lämmittää lounaaksi mitä jääkaapista sattuu löytymään, mutta päivän juhlahetki voi olla myös astua kotiovesta ulos ja suunnata lounaalle ravintolaan. Näin saat päivääsi kunnon lounastauon sekä happihyppelyn! Yhtä lailla toimistolla lounastauosta kannattaa pitää kiinni ja sopia toimistopäiviin yhteiset lounastreffit kollegoiden kanssa.

Etäaikana tutuksi tulleet laitteet, ohjelmistot ja työtavat mahdollistavat myös sen, että työpäivän aikana voi lähteä ulkoilemaan! Erityisesti nyt päivien pimentyessä kannattaa järjestää kävelypalavereita, jotta saa valoisan ajan hyödynnettyä. Jokaiselle osallistujalle kuulokkeet korviin, palaverin agenda ytimekkäästi Whatsappiin ja pihalle – kuuntelu ja läsnäolo palaverissa on varmasti omaa luokkaansa, kun jokainen malttaa irrottautua hetkeksi koneelta!

3. Ulos sekä kotoa että konttorilta!

Monipaikkainen työ mahdollistaa sen, ettei työntekopaikkaa ole pakko rajata pelkästään kotiin tai konttorille. Kenties lähdet aamupäiväksi kahvilaan nauttimaan ihmisten luomasta, rauhoittavasta taustahälystä ja kaupungin sykkivästä energiasta? Tai vetäydyt kirjaston rauhoittavaan tunnelmaan viimeistelemään projektin? Tai järjestät tiimipäivän luonnon helmaan – parhaat ideat ja ratkaisut vaativiin haasteisiin voivat löytyä pitkospuiden varrelta, kallion päältä ja nuotion loimusta!

Silloin tällöin voi olla myös piristävää lähteä koko tiimin kanssa täysin uuteen ympäristöön tekemään työtä. Järjestäkää suunnittelupäivä risteilyllä, varatkaa kokoustila tarjoiluineen hotellista tai vetäytykää pariksi päiväksi vuokrahuvilalle, jossa pääsette myös saunomaan. Uusi ympäristö luo aivoissa uusia ajatuskulkuja, inspiroi ja tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjesta tärkeimpien teemojen äärelle!

Laitetaanko teillä hybridityöhön uutta potkua? Tarvitset sitten jonkun varaamaan teille mökin tai kokoustilan tarjoiluineen tai kirjaamaan muistiin kävelypalaverin päätökset, olemme täällä sinua varten. Jätä pikkusälä meidän hoidettavaksemme ja keskity sinä suuriin linjoihin – yrityksesi tekijöihin, kulttuuriin ja tulevaisuuden suuntaan!