Kohti parempaa tulevaisuutta vastuullisesti hoidetun hallinnon avulla

Kun puhumme yrityksen vastuullisuudesta, mieleen saattavat tulla ensimmäisenä ympäristöystävälliset toimintatavat tai eettiset rekrytoinnit – jotka ovatkin tärkeitä vastuullisuustekoja. Mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään, kuinka yrityksen hallinnon pitäminen tiptop-kunnossa on yhtä lailla osa vastuullista liiketoimintaa? Virtuaaliassarit toimivat toimiston enkelinä pitäen huolen siitä, että kaikki on jiirissä – myös ESG:n G:n eli hallinnon osalta.

Hallinto – ESG-kolmikon unohdettu mutta tärkeä osa

Vastuullisuuteen liittyvä lyhenne ESG tulee sanoista Environmental, Social ja Governance – Ympäristövastuu, Sosiaalinen vastuu ja Hyvä hallinto. Vaikka ympäristö- ja sosiaalinen vastuu saavat usein eniten huomiota, hallinto on yhtä lailla tärkeässä roolissa pitämässä kolmijalkaa pystyssä. “Governance” kattaa yrityksen hallinto- ja johtamisrakenteet, yhtiön politiikat, standardit, tiedonantovelvollisuudet, tilintarkastuksen ja lainmukaisuuden. Hyvin johdettu yritys puolestaan parantaa osakkeenomistajien sitoutumista ja varmistaa, että hallitus on monimuotoinen, vastuullinen ja saa oikeudenmukaista korvausta.

Hyvä hallintotapa on siis avain vastuulliseen liiketoimintaan. Se takaa, että yritys toimii avoimesti, eettisesti ja lainmukaisesti. Hyvin hoidettu hallinto vähentää riskejä ja lisää luottamusta sidosryhmissä. Ja arvaatko, kuka voi auttaa tässä? Kyllä vain, se on Virtuaaliassari!

Virtuaaliassari on hyvän hallintotavan kivijalka

Virtuaaliassari ei ole ainoastaan hallinnollinen apuri, vaikka sekin on erityisen tärkeää, kun omat resussit ovat tiukoilla. Oma assari on kuin yrityksesi hallintoninja, joka varmistaa, että laskut maksetaan ajallaan, kirjanpito on virheetön, kuitit käsitellään oikein, ja sopimusasiat ovat järjestyksessä. Kaikki tämä tehdään niin, että toiminta on linjassa sekä lain että toimialan suositusten kanssa. Eli kun puhumme vastuullisuudesta, Virtuaaliassari pitää huolen siitä, että ”governance” on kunnossa.

Hyvä hallintotapa on kuitenkin paljon enemmän kuin vain raksien laittaminen oikeisiin ruutuihin. Sen on oltava yrityksen DNA:ssa, ja hallinnon pitäminen kunnossa on avain vastuulliseen ja menestyksekkääseen liiketoimintaan. Virtuaaliassari on tässä pelissä korvaamaton kumppani, joka varmistaa, että hallintoasiat hoituvat kuin rasvattu.

Kun haluat yhden huolen pois harteiltasi, ota rohkeasti yhteyttä! Katsotaan juuri teidän yrityksellenne sopiva tapa hoitaa G kuntoon ja luodaan samalla yhdessä parempaa maailmaa pieni pala kerrallaan.