Kumppani, henkilökohtainen sihteeri vai ystävä?

Mikä oikeastaan on Virtuaaliassari asiakkaan tai assarin näkökulmasta? Minun silmissä se on kaikkea tätä…

Kumppani

Me ollaan sun ”kumppaneita” työelämässä, henkilökohtaisia sihteereitä, me ollaan ystäviä. Tätä me halutaan tykittää potentiaalisille ja tietenkin nykyisillekin asiakkaille – me ollaan kaikkea tätä ja vielä vähän enemmän.

Kun meidät palkataan tekemään yritykselle jotain tehtäviä, sovitaan samalla vähän niinkuin liikekumppanuussopimus josta molemmat osapuolet hyötyvät monin tavoin. Me assarit teemme ne työt, joita yrittäjä tai yritys ei halua tai ehdi itse tehdä, mikä puolestaan vapauttaa yrittäjän tai päättäjän keskittymään oleelliseen, esimerkiksi liiketoiminnan kasvattamiseen. Me puolestamme saamme tästä työstä rahallisen korvauksen ja mahdottoman paljon kokemusta ja uusia kontakteja.

Tämän kumppanuuden peruspilareita on tietysti lojaalisuus toista osapuolta kohtaan. Me emme missään nimessä vaan aja omaa etuamme tai pyri haalimaan parasta mahdollista laskutusjaksoa, vaan meidän tavoitteena on pyrkiä toimintaan, joka mahdollistaa hyvän ja pitkäaikaisen asiakassuhteen. Tätä lojaalia kumppanuussuhdetta ruokkii myös yhteinen päämäärä vaikuttaa molempien osapuolten tulosten parantamiseen ja myös kehittymiseen. Jos me assarit huomaamme, että jotain kehityksen kohdetta löytyy, kerromme siitä asiakkaalle heidän etujaan ajatellen, vaikka se vähentäisi meidän tuntimäärää. Tätä muuttamalla asiakasyrityksen toiminta voi olla esimerkiksi kustannustehokkaampaa kuin aiemmin.

Henkilökohtainen sihteeri

Henkilökohtaiseen sihteerin työhön kuuluu läjä pirun tärkeitä tehtäviä, joita helposti ei muut työntekijät edes sisäistä. Sihteerin tärkeys yleensä huomataan silloin, kun hän on sairaana tai pitää vapaapäivää. Miten hemmetissä nämä hommat tehdään? NiinPÄ! Sihteerin tai assistentin työtehtävät ovat yleensä sinne massaan katoavia tukitoimintoja, joita ilman hommat ei toimi.

Me sihteerit eli assarit puolestaan nautimme, kun saamme olla osa tätä harmaata aluetta. Me ollaan ihan päälliköitä hoitamaan toimisto- ja viestintätehtäviä, me handlataan pöytäkirjojen laatimiset ja asiakaspostiin vastaaminen. Me hoidetaan automaattisesti tilaisuuksien ja matkojen valmistelut, tehdään sisäiset hankinnat ja päivitetään nettisivut siinä samalla, kun kohennetaan nutturassa olevaa kynää. Kuittisavotasta mä en edes viitsi aloittaa – nimimerkki ”kiksejä kuiteista” kaksplus-palstalta.. Meidän assareiden työtehtävät on asiakkaiden määrittelemät ja ne löytyvät kirjallisena sopimuksesta.

Ystävä

Ystävyys tarkoittaa kahden tai useamman ihmisen välistä ihmissuhdetta jota pidetään tuttavuutta läheisempänä – tosin molemmissa on eritasoista läheisyyttä. Näinhän Wikipedia sen kuvailee. Mut joo, me halutaan olla asiakkaidemme kanssa ystäviä sellaisella terveellä tavalla, ei mennä rajojen yli kuitenkaan. Emme välttämättä pakota asiakasta olemaan meidän Facebook-kaveri, mutta mikäs sen ihanampaa, jos asiakas itse lähettää kaverikutsun. BFF!

Ja kaiken pohjalla on halu auttaa

Perusideana kuitenkin on olla myös asiakkaan tukena ja turvana, jos sitä tarvitaan.

  • Me olemme joustavia ja ketteriä, koska niin asiakkaita eli ystäviä kohdellaan.
  • Me toimitaan tietopankkina ja niksipirkkana, koska niin ystävät toimivat.
  • Me ollaan rehellisiä ja toimitaan välillä epäitsekkäästi toisen auttamiseksi, keskinäinen ymmärrys ja myötätunto tulee siinä sivussa.

Muuten – kaikkien aikojen paras komediasarja on mun mielestä Friends. Niiden kymmentä tuotantokautta voi katsoa aina uudestaan ja uudestaan. Rakastan! Sarjan tunnari The Rembrandtsin”I’ll be there for you” on siisti biisi. Jos Virtuaaliassareille pitäisi valita osuva tunnari, niin se olisi tämä..Just saying.. 🙂

Assarisi Sanna – Pääkonttoristi