Toimistoassistentin palkkaaminen vs. ulkoistaminen – kumpi kannattaa?

Toimistoassistentin tai sihteerin palkkaaminen vai ulkoistaminen – kumpi kannattaa?

Hukutko paperihommiin? Naputtavatko toimistosi asiantuntijat, ettei hallinnon tehtävät luonnistu tai vievät liikaa aikaa? Oletko juuri miettimässä toimistoassistentin palkkaamista, mutta kustannukset hidastavat päätöksen tekoa?

Moni kasvava yritys painii samojen asioiden äärellä: hallinnon pyörittäminen vie paljon aikaa, mutta ei varsinaisesti tuota mitään. Tehtäviä hoitamaan olisi palkattava apukäsiä, mutta mistä löytäisi asiantuntevan osa-aikaisen assistentin?

Olet saattanut kuulla ulkoistetusta hallintopalvelusta tai virtuaaliassistentista, mutta olet vielä hieman epävarma siitä, mitä palvelu pitää sisällään. Tai kumpi vaihtoehto olisi parempi: palkata oma assistentti vai ulkoistaa tehtävät virtuaaliassistentille?

 

Nämä syyt puoltavat assistenttipalvelun ulkoistamista:

1) Ulkoistetun toimistoassistentin apua on saatavilla aina sopivasti

Toimeksianto voi olla hyvinkin pieni, aina muutamasta tunnista ylöspäin. Vastaavan työpanoksen saaminen muualta kuin ostopalveluna on lähes mahdotonta. Virtuaaliassistentti voi hoitaa rutiinitehtävien lisäksi muita lisätehtäviä aina kulloisenkin tarpeen mukaan. Näitä voivat olla vaikkapa selvitystyöt, raportointi, tiedonhaku tai kilpailutus.

 

2) Ulkoistetulle assistentille maksat vain siitä työstä, jonka kulloinkin tarvitset

Ulkoistetun palvelun kustannus on aina tuntiperusteinen. Et siis maksa kahvitauoista tai lomapäivistä. Jos yrityksesi työ on sesonkista, voimme tarvittaessa sopia avusta vain sesonkiaikaan. Sinun ei tarvitse sitoutua kiinteään kuukausihintaan tai jatkuvaan minimiveloitukseen.

 

3) Ulkoistaessasi assistenttipalvelun käytössäsi on monen ammattilaisen osaaminen

Kaikki virtuaaliassistenttimme ovat koulutettuja sihteerejä, kirjanpitäjiä ja/tai taloushallinnon ammattilaisia. Pulmatilanteet ratkotaan yhdessä ja saat kokonaisen ammattilaistiimin osaamisen käyttöösi. Osa-aikaisen ja monialaisen ammattilaisen löytäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

 

4) Irtisanomissuoja ei koske ulkoistettua assistenttipalvelua: meistä pääset eroon, jos haluat

Koska virtuaaliassistentti ei ole työsuhteessa asiakkaaseen nähden, sinua sitovat vain sopimuksemme irtisanomisaika. Helppoa, eikö totta! Eri asia tietenkin haluatko koskaan enää luopua omasta assistentistasi.

 

5) Ulkoistetun assistentin työ ei jää asenteesta kiinni

Meillä tekemisen ilo näkyy ja kuuluu. Meidän assistenttiemme on helppo olla tyytyväisiä omaan työhönsä, sillä assistentin työ ei koskaan ole ollut näin vaihtelevaa ja mielekästä. Siitä kiitos kuuluu meidän asiakkaillemme! Saamme joka päivä olla tekemisissä erilaisten ja mielenkiintoisten asioiden kanssa eikä yksikään päivä ole samanlainen kuin toinen. Emme siis notku kahviautomaatilla vaan kiiruhdamme iloiten töihin joka aamu!

 

Jäikö jokin asia vielä askarruttamaan? Vai oletko valmis kokeilemaan ulkoistettua hallintopalvelua?  Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä, miten voimme auttaa sinua!