Uusi työntekijä on uusi mahdollisuus

Muistatko sen tunteen, kun menit ensimmäisenä työpäivänä uudelle työpaikalle? Minä muistan sen tunteen erittäin hyvin. Minun nimeni on Hanna ja olen Virtuaaliassari tiimin uusin vahvistus. Kyllähän se ensimmäinen päivä kieltämättä jännitti, mutta ainoastaan hyvällä tapaa ja työpäivän jälkeen hymyilytti.

Uuden työntekijän palkkaaminen on työntekijän lisäksi myös yritykselle hieno mahdollisuus. Uusi työntekijä tuo mukanaan tuoretta tietoa ja uusia näkökulmia. Työnantaja, muista antaa tuoreille ajatuksille tilaa, älä tyrehdytä työntekijän innostusta ja motivaatiota asettelemalla häntä vanhoihin kaavoihin. Jokainen näkee yrityksen prosessit ja järjestelmät omalla tavallaan ja uudet työntekijät tuovat mukanaan myös uuden näkökulman.

Odotukset uudelta työltä

Työntekijällä ja työnantajalla on usein odotuksia puolin ja toisin uudelta työsuhteelta. On tärkeää, että työntekijä pääsee kiinni tuottavaan työhön mahdollisimman nopeasti. Jokainen uusi työntekijä haluaa olla mahdollisimman pian työnantajalle ja omalle työyhteisölle avuksi.

Omat odotukseni kohtasivat hyvin Virtuaaliassarin työnkuvan kanssa. Nautin siitä, kun pääsen auttamaan asiakkaita. Minua motivoi työssäni se, että työpanoksellani on merkitystä yrityksen sujuvan toiminnan kannalta. Uskallan tuoda esille uusia ideoita ja ehdottaa niitä asiakkaalle. 

Tiedän mitä yrittäjän elämä pitää sisällään ja kuinka monen asian yhtäaikainen hallitseminen voi tuntua haastavalta. Minä hoidan mielelläni monenkirjavat taloushallinnon tehtävät ja yleiset hallinnolliset työt, jotta asiakkaani voivat keskittyä siihen mitä he rakastavat ja oikeasti haluavat tehdä.

Ensimmäisen kuukauden jälkeen

Minun ensimmäinen kuukauteni virtuaaliassarina meni todella nopeasti. Mutta niinhän sitä sanotaan, että kun on hauskaa niin aika rientää. Pääsin heti ensimmäisellä viikolla työskentelemään asiakkaiden parissa ja perehtymään käytössämme oleviin järjestelmiin.

Työkaverit ovat ottaneet minut erittäin lämpimästi vastaan. Meidän työporukassa autetaan aina toinen toisiamme ja yksin ei todellakaan tarvitse pohtia ongelmallisia tilanteita. Se vaihtelevien päivien lisäksi onkin mielestäni tämän työn suola!

Virtuaaliassari voi olla sinun uusi työntekijäsi

Toisinaan rekrytointiprosessit voivat tuntua raskailta ja uusi työntekijä tarvittaisiin mahdollisimman nopeasti kiinni varsinaiseen työhön. Me Virtuaaliassarit osaamme jo valmiiksi käyttää useita eri ohjelmistoja ja järjestelmiä, joten perehdytys työnkuvaan tapahtuu meidän kohdallamme erittäin nopeasti. Meiltä löytyy ymmärrystä ja ammattitaitoa yrityksen hallintoon liittyvissä asioissa. Haluamme aidosti ja oikeasti auttaa.

Mitä kaikkea assari voi tehdä? Käy lukemassa Sannan blogikirjoitus “Toimari, hoidatko assarin hommia?”.